Υπάρχουν πλέον 10 ετικέτες στον κόσμο που επιτρέπεται από την νομοθεσία να φέρουν αυτό το όνομα και είναι όλες από Trappist μοναστήρια, ένα στην Ολλανδία, ένα στην Γαλλία (το οποίο ακόμα δεν παράγει λόγο κόστους δημιουργίας της ζυθοποιίας), ένα στην Αυστρία, ένα στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα στο Βέλγιο. Όλες είναι με αφροζύμες, είναι ξηρές ή γλυκές αλλά όλες είναι δυνατές όσον αφορά την αλκοόλη, με το αποτέλεσμα να είναι κοντά στις Βελγικές Ales και τις Barleywine. Παράγονται αρκετές μπύρες υπό αυτήν την ονομασία, με ζύμωση στο μπουκάλι, όλες φρουτώδεις και πολύ αρωματικές, μερικές έχουν ίζημα στον πυθμένα από τις ζύμες. Κάποιες ετικέτες έχουν γευστική συγγένεια με το ρούμι λόγω της προσθήκης καλαμοσάκχαρου στην δεξαμενή ζύμωσης. Διαιρούνται σε τέσσερις υπό-κατηγορίες και αυτές είναι:



Patersbier - "Η Μπύρα του Πατέρα" που παρασκευαζόταν για τους μοναχούς και προορίζονταν για κατανάλωση από αυτούς και μόνο εντός των τειχών της μονής. Μερικές φορές μπορεί να προσφέρονταν στο χώρο για τους επισκέπτες. Είναι μια σχετικά αδύναμη μπύρα για την παράδοση της Trappist λογικής.

Enkel - "Μονή" μπύρα που παραδοσιακά χρησιμοποιούταν για να περιγράψει την ελαφρύτερη της ζυθοποιίας. Αυτή σχετιζόταν κατά πολύ με τη Patersbier. Επί του παρόντος, ο όρος χρησιμοποιείται σπάνια, και δεν γνωρίζω καμία μονή που να παράγει σήμερα αυτό το στυλ για εμπορική πώληση.

Dubbel - "Διπλή" μπύρα. Είναι μια ισχυρή καφέ ale με χαμηλή πικρία, βαρύ σώμα, και βύνη. Αυτές οι μπύρες έχουν μια αρχική βαρύτητα της τάξης του 1,062 έως 1,075 και αλκοόλης 6,5 έως 8% κατ’ 'όγκο. Χρώμα σαν το σκούρο κεχριμπαρένιο του χαλκού (10-17 SRM) και πικρία 15-25 IBU’s. Αυτό το στυλ επίσης παρασκευάζεται ευρέως από εμπορικές ζυθοποιίες.

Tripel - "Τριπλή" μπύρα. Είναι οι ισχυρότερες Trappist μπύρες, από 7,5 έως 9% αλκοόλης κατ’ 'όγκο, με βαρύτητας στα 1,075 - 1,085. Είναι εξαιρετικά αλκοολούχες, αλλά παρασκευάζονται με υψηλή ενανθράκωση και υψηλή εξασθένηση ζυμών ώστε να μειώνεται η γεύση του αλκοόλ. Χρώμα ελαφρύτερο από τις Dubbels περίπου 4.5-7.0 SRM και πικρία 20-40 IBUs, αν και οι περισσότερες Tripels φθάνουν στα 30+ IBUs.

Quadrupel - Αποτελεί εξαίρεση και είναι το όνομα που η ζυθοποιία Koningshoeven έδωσε στην ομώνυμη μπύρα La Trappe με την οποία θέλησε να υποδείξει ότι είναι ισχυρότερη από ό, τι  η Tripel της.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!