Η Ζυθοποιία: Τον 18ο αιώνα υπήρξε ένας πολύ γνωστός ζυθοποιός στην περιοχή Dendermonde. Το όνομά του ήταν Pauwel Kwak. Ο ίδιος παρασκεύασε τη δική του μπύρα, η οποία ήταν σκοτεινή και βαριά και είχε επίσης ένα πανδοχείο ’’De Hoorn’’ στο δρόμο μεταξύ Mechelen και Γάνδης, όπου οι ταχυδρομικές άμαξες τον χρησιμοποιούσαν ώστε να σταματήσουν για ένα διάλειμμα. Εκείνη την εποχή, ο Ναπολεόντειος κώδικας αναφερόταν ότι οι οδηγοί λεωφορείων απαγορευόταν να πίνουν μπύρα με τους επιβάτες τους και έτσι δεν επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν την άμαξα για να ξεδιψάσουν. Ο Pauwel Kwak εφηύρε μια αποτελεσματική λύση σε αυτό το πρόβλημα προσφέροντας τη διάσημη μπύρα Kwak σε ένα ειδικό γυαλί που θα μπορούσε να προσαρμοστεί στη μεταφορά, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν επίσης να απολαύσουν την μπύρα τους καθοδόν. Αυτή η ιστορία ενέπνευσε μια ζυθοποιία από το κοντινό Buggenhout και από το 1980 η Pauwel Kwak παρασκευάζεται από την Brouwerij Bosteels, η οποία παράγει επίσης τη δημοφιλές Tripel Karmeliet και την Deus Brut des Flandres.


Η Μπύρα: Η μπύρα των ψαράδων του Βελγίου δηλώνει την ιστορική της προέλευση μέσα από το εντυπωσιακό της ποτήρι με την ξύλινη βάση. Γεύση καραμέλας, μελιού, πεπόνι, ανανά, κεράσι, βύνη. Συναγωνίζεται ένα πανάκριβο κρασί. Φανταστική γλυκιά γεύση, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, που δείχνει ότι η τέχνη της ζύμωσης του ζύθου είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με του μούστου. Αφρός λευκός, απαλός, δυναμικός στην αρχή, που πέφτει γρήγορα και σχεδόν χάνεται μετά από μερικές γουλιές. Το σύνθετο φρουτώδες άρωμα και η γεύση της σε ταξιδεύει σε καραμελένιες πολιτείες και η επίγευσή της σε αναγκάζει να κρατάς το στόμα σου κλειστό, με φόβο μη σου φύγει. Άρωμα καραμέλας, ανανά, μπανάνας, μοσχάτου σταφυλιού, λωτός. Επίγευση διαρκείας, γλυκιά, φρουτώδης με νότες μάνγκο και στο τέλος νιώθεις ελαφρά τον λυκίσκο.

ΤύποςStrong Ale
ΧρώμαΚαστανοκόκκινο
Αλκοόλ8.4 %
ΖυθοποιίαBosteels Brewery
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!