Η Ζυθοποιία: Η ιστορία του ζυθοποιείου Corsendonk πάει πίσω στις αρχές του μεσαίωνα. Από την ίδρυση του το 1398, το μοναστήρι του Corsendonk αποτελούσε ένα σημαντικό ζυθοποιείο και malt-house. Η μπύρα Corsendonk ξεκίνησε να παράγεται το 1398 στο ηγουμενείο - κοινόβιο του Corsendonk, το οποίο έγινε πάρα πολύ γνωστό στην εποχή του για την παραγωγή της ομώνυμης μπύρας του. Από το 1906 και μετά η παράδοση της πόλης "Old Turnhout" συνεχίστηκε από τον Antonious Keermaekers και στο ζυθοποιείο του παράχθηκε η περίφημη μπύρα Pater. Από το 1982 η Corsendonk ξαναβρήκε την μεγάλη της φήμη. Το 19o αιώνα υπεύθυνος ανέλαβε ο Florentinus Keersmakers και οι Corsendonk μπύρες με την παραδοσιακή συνταγή έκαναν αίσθηση. Επόμενη σημαντική χρονιά για το ζυθοποιείο είναι το 1970 που τα σκήπτρα πέρασαν στον Fernand Nedee που φρόντισε να γίνει πλήρη ανακαίνιση στο χώρο και στα μηχανήματα αλλά να διατηρηθούν οι παραδοσιακές συνταγές για τις μοναστηριακές. Από τότε παράγεται από έναν τεχνίτη στη Βαλλονία και παίρνει την ετικέτα της μοναστηριακής μπύρας. Η μπύρα Corsendonk απαιτεί δυο ζυμώσεις. Η πρώτη γίνεται στο ζυθοποιείου και η δεύτερη στο μπουκάλι. Απολαμβάνεται καλύτερα μετά την αποθήκευση της για τρεις μήνες στην φιάλη.
Η Μπύρα: Η tripel της Corsendonk που έχει και το επίθετο Agnus είναι μια ποιοτική αλλά ελαφριά στην αίσθηση μπύρα, που θα εντυπωσιάσει τους μπυρόφιλους που δεν τους αρέσουν οι δυνατές γεύσεις, αλλά και τους νεοεισελθέντες στην κουλτούρα της ποιοτικής μπύρας, αφού είναι δύσκολο να μπεις ξαφνικά από μια pils σε μια special strong ale μπύρα με έντονα αρώματα, γεύση και επίγευση χωρίς σκαλοπάτια. Αφρό λευκό, δυναμικό που όσο πέφτει, τόσο πιο πυκνός και κρεμώδης γίνεται και πάντα καλύπτει την μπύρα για μερικά χιλιοστά, ελαφριά σε γεύση, άρωμα και επίγευση, που με δυσκολία ανακαλύπτεις φρούτα όταν ζεσταθεί αρκετά και μια γλυκάδα που στην επίγευση γυρίζει σε ευχάριστη ελαφριά πικράδα λυκίσκου.

ΤύποςAbbey Tripel
ΧρώμαΠορτοκαλί ανοικτό θολό
Αλκοόλ7,5 %
ΖυθοποιίαBrasserie du BOCQ
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!