Η Ζυθοποιία: Το πραγµατικό όνοµα του µοναστηριού Westmalle είναι "Abbey of Our Lady of the Sacred Heart". Υπάρχει από το 1794 και βρίσκεται στο χωριό της Westmalle, επαρχία της Αμβέρσας, στο Βέλγιο. Έκλεισε κατά την διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης όπως όλα σχεδόν τα µοναστήρια. Το 1836 ανοίγει µε µικρή παραγωγή µπύρας αλλά ξεκινά ουσιαστική εµπορική δραστηριότητα από το 1920. Οι µοναχοί εξακολουθούν να ζυθοποιούν σύµφωνα µε τις παλιές συνήθειες, παράγοντας δύο τύπους µπύρας υψηλής ποιότητας και γεύσης. Ο χαρακτηρισµός Dubbel και Tripel χρησιµοποιήθηκε για πρώτη φορά από το µοναστήρι Westmalle. Για πάνω από 200 χρόνια οι "Westmalle Trappists" έχουν διαλέξει μια ζωή με προσευχή και δουλεία. Αυτή είναι η αποστολή τους και είναι απόλυτα σύμφωνη με τον κανόνα του Αγίου Βενεδικτίνου : οι μοναχοί, υποστηρίζει, πρέπει να φροντίζουν τους εαυτούς τους. Έτσι υπάρχει ένα ζυθοποιείο μέσα στο μοναστήρι. Οι μοναχοί ηθελημένα έχουν μια μικρή παραγωγή και φροντίζουν ιδιαίτερα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Και επειδή το κέρδος δεν είναι το κίνητρο τους ξοδεύουν τα επιπλέον εισοδήματα σε φιλανθρωπίες και για ανθρώπους σε ανάγκη.

Οι Μπύρες
H "Tripel" της Westmalle είναι μια καθαρή, χρυσόξανθη "Trappist" μπύρα που υφίσταται επαναζύμωση στην φιάλη. Είναι μια πολύπλοκη μπύρα με φρουτώδες άρωμα και ωραία μυρωδιά από λυκίσκο. Είναι μαλακιά και κρεμώδης στο στόμα, με μια απαλή πικράδα που συνοδεύεται από το φρουτώδες άρωμα. Μια εξαιρετική μπύρα με πολύ μεγάλη λεπτότητα και κομψότητα. Εξαιρετική επίσης η μακριά της επίγευση. Αν και στα συστατικά της περιέχει ζάχαρη η καραμέλα ως γεύση είναι αμυδρή, ενώ στο άρωμα δεν υπάρχει καθόλου. Ο αφρός της λευκός που πέφτει σχετικά γρήγορα και αφήνει ένα πέπλο μετά τις πρώτες γουλιές.

ΤύποςBelgian Tripel
ΧρώμαΧρυσοκίτρινο
Αλκοόλ9.5 %
ΖυθοποιίαAbdij Der Trappisten Van Westmalle
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd
Η "Westmalle Dubbel" είναι μια σκούρα κοκκινοκάστανη Trappist μπύρα με επαναζύμωση στη φιάλη. Ο κρεμώδης αφρός έχει το άρωμα της βύνης και αφήνει ένα δαντελλωτό σχέδιο στο ποτήρι. Η γεύση είναι πλούσια και πολύπλοκη, φρουτώδης με μια δροσιστική πικράδα στο τέλειωμα. Είναι μια ισορροπημένη ποιοτική μπύρα με μια απαλή αίσθηση στο στόμα και μια μακριά, ξηρή επίγευση. Συνοδεύεται από εκλεκτούς ξηρούς καρπούς ή πίνεται μόνη της. Στους 10 με 12°C είναι ιδανική, και πάντα στο Chalice ποτήρι της.

ΤύποςBelgian Dubbel
ΧρώμαΚαφέ κόκκινη σκούρα
Αλκοόλ7 %
ΖυθοποιίαAbdij Der Trappisten Van Westmalle
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!