Η Ζυθοποιία : Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1293 και από το 1925 λειτουργεί ως μοναστήρι Τραππιστών μοναχών και έχει να επιδείξει καταπληκτικά έργα τέχνης: μια θαυμάσια εκκλησία με Ροκοκό αρχιτεκτονική που έχει εκπληκτικές αγιογραφίες του Bartolomeo Altomonte (διάσημου μπαρόκ ζωγράφου). Οι 7 μοναχοί που συντηρούν το Engelszell Abbey αυτή τη στιγμή φημίζονται για το λικέρ που παράγουν και για το εξαιρετικό τυρί τους. Όμως κι εδώ οι ανάγκες συντήρησης και ανακαίνισης - αναστύλωσης κομματιών του μοναστηριού οδήγησαν τους μοναχούς στο να ψάξουν να βρουν λύση για το μεγάλο οικονομικό κόστος. Οι ρωγμές έχουν φτάσει να απειλούν τα υπέροχα έργα τέχνης του Altomonte και των υπολοίπων καλλιτεχνών και η ανάγκη διάσωσης των έργων αυτών είναι επιτακτική… Έτσι, οι μοναχοί αποφάσισαν να διευρύνουν τους οικονομικούς τους πόρους ζητώντας άδεια να παράγουν Αυθεντική Τραππιστική μπύρα μέσα στους κόλπους του μοναστηριού και να λάβουν και αυτοί το γνωστό Τραππιστόσημο που να τους δίνει την πιστοποίηση του 8ου τραππιστικού μοναστηριού στον κόσμο που θα μπορεί να παράγει μια σειρά ετικετών μπύρας. Η αναμονή κράτησε παραπάνω από 4-5 εβδομάδες, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, αλλά τελικά στέφτηκε με επιτυχία! Η Τραππιστική κοινότητα καλωσορίζει τη νέα σκούρα Authentic Trappist με 9,7% ABV που ακούει στο όνομα "Gregorius", όνομα το οποίο πήρε από τον Dom Gregorius Eisvogel ηγούμενο του αβαείου για 25 χρόνια (1925-1950). Οι μοναχοί και μοναχές του αβαείου, στους δασώδεις λόφους του Δούναβη όπου βρίσκεται, θα παράγουν την Gregorius ώστε να είναι έτοιμη για την άμεση διάθεσή της στην αγορά. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το μοναστήρι είναι μέλος του International Trappist Association (ITA) από το 2008, ενώ από το 2009 έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το λογότυπο του "Authentic Trappist Product" στα λικέρ που παράγει.
Η Μπύρα: Βυσσινο-βατόμουρα, malts και αλκοόλη σε πρώτο επίπεδο, έρχονται να πλαισιωθούν σταδιακά από μια ελαφριά άποψη καραμέλας και μπαχαρικών, μαύρο-κόκκινα φρούτα, ελαφρώς καραμέλα, πιπέρι και μια άποψη ελιόψωμου συνθέτουν ένα πολύπλοκο σκηνικό. Σώμα αρκετά δεμένο, ενανθράκωση μέτρια προς χαμηλή.

ΤύποςBelgian Strong Dark ale
ΧρώμαΚαφέ σκούρο
Αλκοόλ9.7 %
ΖυθοποιίαStift Engelszell (Engelszell Abbey)
ΠροέλευσηΑυστρία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!