Τον τελευταίο καιρό βομβαρδίζομαι με αναρτήσεις στο group του blog στο facebook από μια σελίδα εν ονόματι ''Hoppy Pub'' και ''Hoppy Imports Co.'' με την μεν πρώτη να αποτελεί γνώριμη μπυραρία της συμπρωτέυουσας (που δυστυχώς δεν έχω επισκεφτεί) και την δεύτερη να μου κινεί το ενδιαφέρον να ανακαλύψω τι ακριβώς πρεσβεύει. Οι διάφορες και σπάνιες για την χώρα μας ετικέτες μπύρας που μοστράρουν, αλλά και οι φορτωμένες παλέτες στις φωτογραφίες με πονηρεύουν ότι κάτι καλό κρύβετε που πρέπει να μαθευτεί. Έτσι αποφάσισα να συνομιλήσω με τον Γιώργο Αλεξάκη έναν από τους δύο ιδιοκτήτες της ολοκαίνουργιας εισαγωγικής που ακούει στο όνομα ''Hoppy Imports Co.''

Beeroskopio: Καλησπέρα Γιώργο, θα ήθελες να μας δώσεις μερικές πληροφορίες για το εγχείρημά σας ώστε να σας μάθει και ο κόσμος? Τι ακριβώς παίζει με το Hoppy Imports Co.?
George Alexakis: Kαλησπέρα Παναγιώτη. Είμαι ο Γιώργος από την Hoppy Pub και ένας εκ των δύο υπευθύνων της Hoppy Imports Co. με συνοδοιπόρο τον Κωνσταντίνο Πουγάτσια. H Hoppy Imports Co γεννήθηκε από την αγάπη μας για τον ποιοτικό ζύθο, μιας και πρώτα απ' όλα είμαστε κι εμείς λάτρεις αυτού. Η γνωριμία μου με τον συνέταιρο μου και πάνω απ' όλα αδερφικό φίλο μου Κώστα Πουγάτσια, έγινε μέσα από την Hoppy Pub, ένα από τα σημαντικά μπυροσημεία της χώρας μας. Ακολούθησαν και υπήρξαν πολλά μπυροταξίδια και επισκέψεις σε δεκάδες craft μικροζυθοποιίες σε πολλά σημεία του κόσμου (Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Αμερική, Ιταλία κπα). με σκοπό πάντα την εύρεση και εισαγωγή στη χώρα μας νέων καταπληκτικών μπυρογέυσεων.


BeeroskopioΠως θυμάσαι τον εαυτό σου να ξεκινάει την εμμονή με την μπύρα? Σίγουρα θα είσαι και οικοζυθοποιός!
George AlexakisΠάντα μου άρεσε η μπύρα. Πάντα δοκίμαζα ότι νέα ετικέτα έβρισκα μπροστά μου, άλλες φορές με καλές εντυπώσεις κι άλλες όχι... Η εμμονή βέβαια ξεκίνησε όταν γνώρισα τους Μπυραματιστές και ειδικά τον Xρήστο (Mixos) ο οποίος με μια και μόνο μπύρα που μου έδωσε να δοκιμάσω μου άλλαξε ότι είχα στο μυαλό μου για την μπύρα. Μετά άρχισαν οι παραγγελίες από το εξωτερικό για ιδία κατανάλωση, τα ταξίδια σε φεστιβάλ και ζυθοποιίες, η δημιουργία κελαριού παλαίωσης μπύρας και σιγά σιγά φτάσαμε στην Hoppy Pub και την Hoppy Imports Co.!!! Είμαι Homebrewer όπως κι συνέταιρος μου ο Κώστας και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουμε και την πρώτη μας μπύρα σε συνεργασία με ζυθοποιία του εξωτερικού...


BeeroskopioΠοιος είναι ο σκοπός σας?
George AlexakisΕγώ είχα ξεκινήσει ήδη την εισαγωγή μπύρας για τα μαγαζιά μου (ΙPAnema beer bar, Hoppy Pub) και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Hoppy Imports Co με σκοπό την εξάπλωση και διάδοση της παγκόσμιας craft beer σκηνής στη χώρα μας. Το κοινό στην Ελλάδα χρειάζεται (δυστυχώς) κάποια εκπαίδευση στο χώρο της ποιοτικής μπύρας, μιας και ποτέ δεν ήταν στην κουλτούρα του Έλληνα η μπύρα και αυτό βοήθησε στην ανάπτυξη άγευστων μονοπώλιον. Αποφασίσαμε λοιπόν να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην διάδοση κι εκπαίδευση των φίλων μπυρολατρών, με την εισαγωγή και διανομή μπυρών που κάποτε ήταν άπιαστο όνειρο ακόμα και για τους γνώστες...


BeeroskopioΟυσιαστικά δηλαδή είστε μια νέα εισαγωγική εταιρία όπως η Deals π.χ. η κάτι διαφορετικό?
George AlexakisΝαι είμαστε μια νέα εισαγωγική εταιρία φυσικά σε πολύ μικρότερη κλίμακα απ' ότι η Deals, και εισάγουμε μόνο craft μπύρες. Ξεκινήσαμε δειλά - δειλά πριν από ένα τρίμηνο και γι αρχή εισάγουμε και διανέμουμε αποκλειστικά μπύρες από προσωπικούς μας φίλους ζυθοποιούς.


BeeroskopioΜπορεί κάποιος να αγοράσει από τις εισαγωγές σας εκτός μπυραρίας και πώς?
George AlexakisΠουλάμε τις μπύρες μας χονδρικά και λιανικά. Πολύ σύντομα θα ανεβάσουμε και το νέο online beer shop μας, όπως και θα ανοίξει το πρώτο Mega-Bottle beershop στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διανέμουμε μπύρες από την Amager Bryghus (Denmark), The Mousketeers -Troubadour (Belgium), Nomada Brewing (Spain), De Molen (The Netherlands), Mikkeller (Denmark), και αρκετές Αμερικάνικες ζυθοποιίες, μέχρι στιγμής. Ακολουθούν πολλές ακόμα ήδη κλεισμένες συμφωνίες.

BeeroskopioΠως ανταποκρίνεται η Θεσσαλονίκη στην μπύρα? Μπορείς να μας μεταφέρεις το κλίμα από τα μαγαζιά σας ίσως ή ακόμα και τις πωλήσεις. Δοκιμάζουν τις νέες προτάσεις σας η είναι διστακτικοί?
George AlexakisΟι φίλοι της μπύρας στην Θεσσαλονίκη ήταν πάντα ανοικτοί σε νέες προτάσεις, αρκεί να έχουν την βοήθεια που χρειάζεται και από τους επαγγελματίες του χώρου. Ηδη έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται μέσα από την Hoppy Pub και την έχουν καθιερώσει ως το Νο 1 μπυροπόστο στην πόλη. Υπάρχουν ακόμα κι άλλα μαγαζιά που σερβίρουν της μπύρες μας και πραγματικά δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση σε τόσο σύντομο διάστημα. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε ό Ελληνας να διαλέγει μπύρα σύμφωνα με το είδος που του αρέσει κι όχι σαν να μπαίνει σε χρωματοπωλείο (ξανθιά, κόκκινη, μαύρη, πράσινη κτλ)


Beeroskopio: Υπάρχουν στα άμεσα σχέδια σας επεκτατικές κινήσεις? έλεγες ότι θες να κατέβεις Αθήνα! Πιστεύεις να ανοίξουν νέα επαγγελματικά σχέδια?
George AlexakisΣίγουρα... Η Αθήνα είναι το επόμενο μας βήμα, γιατί όπως έχουμε δει μέχρι τώρα, πολλοί φίλοι ζητάνε τις μπύρες μας και στην πρωτεύουσα και υπάρχουν πολλά μπυροπόστα που θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διανθίσουν το κατάλογο τους και με τις νέες δικές μας μπυροπροτάσεις. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδους πρόταση, δραστηριότητα με σκοπό την εξάπλωση του ποιοτικού ζύθου σε κάθε γωνιά της χώρας!


Beeroskopio: Πώς μπορεί κάποιος να βρει την εισαγωγική? Τέλος αφού σε ευχαριστήσω θες να προσθέσεις κάτι για να κλείσουμε αυτή την ωραία συζήτηση?
George AlexakisΓια όσα μαγαζιά ενδιαφέρονται για τα προϊόντα μας μπορούν να επικοινωνήσουν για τιμοκατάλογο στο email : thehoppyimports@gmail.com. Η Hoppy Imports Co δεσμεύεται να ψάχνει και να εισάγει ότι πιο hot κυκλοφορεί στην σκηνή της craft μπύρας και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις γύρω από το online shop και το Βottle shop. Κάνουμε διανομή με μεταφορικές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη για το βήμα που μου έδωσες ώστε να πληροφορήσουμε τον κόσμο για την προσπάθεια που κάνουμε. Καλή συνέχεια στην εξαιρετική σου δουλειά μέσα από το Beeroskopio!!! Tiς καλύτερες ευχές μας από τα Βόρεια!!!
Craft beer or not beer at all...

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!