Η Ζυθοποιία: Είναι η πρώτη και μόνη trappist που παρασκευάζεται εκτός Ευρώπης με τα ευρωπαϊκά μοναστήρια να είχαν μέχρι τώρα το μονοπώλιο. Πιο συγκεκριμένα, ήταν 8 μοναστήρια (6 στο Βέλγιο, ένα στην Ολλανδία κι ένα στην Αυστρία) που είχαν το… ΠΟΠ για τις trappist μπύρες και ήταν τα μόνα αναγνωρισμένα από την International Trappist Association (ΙΤΑ) ότι παρήγαγαν αυθεντική trappist. Οι 63 μοναχοί, όμως, του μοναστηριού St. Joseph’s Abbey που βρίσκεται στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, περίπου 1 ώρα από τη Βοστόνη, είπαν να φτιάξουν τη δική τους trappist μπύρα. Εδώ και 60 χρόνια έφτιαχναν μαρμελάδες. Πριν από μερικά χρόνια, ένας από τους μοναχούς εξέφρασε ενδιαφέρον για τη ζυθοποιία και έκανε εκπαίδευση σε μια τοπική μικροζυθοποιεία. Με την πάροδο του χρόνου, το πάθος για τη ζυθοποιία επηρέασε και κάποιους ακόμα, οι οποίοι αναγνώρισαν ότι η ζυθοποιία ήταν μια πολύ παραδοσιακή μοναστική επιχείρηση. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα να χαραχθεί εκ νέου οικονομική πορεία για το μέλλον του μοναστηριού, η ιδέα ενός ζυθοποιείου κερδίσει την έλξη. Ωστόσο, προτού να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια απόφαση, θα έπρεπε να αναπτύξουν την ιδέα της ζυθοποιίας σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Επισκέφτηκαν κάθε Trappist ζυθοποιείο για να μάθουν ό,τι μπορούσαν από τους Ευρωπαίους αδελφούς-μοναχούς. Ξεκινώντας από το Αβαείο του Westmalle, έκαναν αργά τον γύρω του Βελγίου, με διαμονή σε μοναστήρια ώστε να κάνουν φίλους, να λάβουν καλές συμβουλές και να πιουν μερικές από τα καλύτερες μπύρες στον κόσμο. Η τελική στάση του ταξιδιού ήταν η Μονή του Sint Sixtus, της περίφημης Westvleteren. Μέχρι το τέλος του δεύτερου ταξιδιού και με πιο λεπτομερείς συζητήσεις, ήταν πλέον σίγουροι ότι είχαν το ρεαλιστικό σχέδιο για το νέο ζυθοποιείο. Έτσι επιστρέφοντας και κατά την μοναστική παράδοση, οι μοναχοί ψήφισαν και επιβεβαίωσαν το σχέδιο με συντριπτική πλειοψηφία - για να κατασκευάστει το πρώτο Trappist ζυθοποιείο της Αμερικής. Στην αρχή, οι μοναχοί από την Ευρώπη δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την πρωτοβουλία των Αμερικάνων αδελφών βλέποντας τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει. Μετά όμως από τα ταξίδια, των τελευταίων στο Βέλγιο κάμφθηκαν οι επιφυλάξεις των Ευρωπαίων μοναχών κι εκτός από την ευχή τους, τους έδωσαν τα μυστικά της παραγωγής της trappist μπύρας. Τα μοναστήρια, λοιπόν, από 8 έγιναν 9 και το St. Joseph’s Abbey έγραψε ιστορία αφού έγινε το πρώτο μη ευρωπαϊκό μοναστήρι που παράγει αυθεντική trappist μπύρα.

Η Μπύρα: Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές ΄΄πρώτες'' μπύρες γνωστές ως patersbier («μπύρα πατέρα» στα φλαμανδικά) του Βελγίου. Αυτές οι session μπύρες που παράγονται από τους μοναχούς για λογαριασμό τους είναι συνήθως διαθέσιμες μόνο στο μοναστήρι. Η Spencer είναι μια σωματώδη, με χρυσή απόχρωση ale, φρουτώδη τόνους, στεγνό φινίρισμα και ελαφριά πικράδα λυκίσκου. Είναι αφιλτράριστη και μη παστεριωμένη, διατηρώντας ζωντανή τη μαγιά και το ανθρακικό της μπύρας στο μπουκάλι και το βαρέλι ώστε να συμβάλλει στη γεύση και το άρωμα της μπύρας.

ΤύποςTrappist Ale
ΧρώμαΘολό Ξανθό
Αλκοόλ6.5 %
ΖυθοποιίαSpencer Brewery LLC
ΠροέλευσηΑμερική
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!