Η Ζυθοποιία: Η λαμπρή πορεία της βελγικής μπύρας Augustijn ξεκινά, το 1295, από ένα ιστορικό μοναστήρι της Φλάνδρας. Εκεί, οι Αυγουστίνοι μοναχοί της Γάνδης δημιούργησαν την πρώτη τους ale μπύρα - και, μαζί, τον μύθο μιας θαυμαστής συνταγής που παρέμεινε αξεπέραστη στα πάνω από 700 χρόνια που μεσολάβησαν, μέχρι σήμερα! Το 1982 οι μοναχοί παραχώρησαν στην βελγική οικογενειακή μικροζυθoποιία Van Steenberge (που βρίσκεται στο Ertvelde της Ανατολικής Φλάνδρας) την άδεια να παράγει μπύρα με βάση τη μοναδική αυτή συνταγή. Και από τότε, η διάσημη αυτή μοναστηριακή Abbey μπύρα ξεκίνησε το ταξίδι της για να κατακτήσει τον κόσμο. Μοναστηριακές μπύρες υψηλών γευστικών χαρακτηριστικών που παράγεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές (Blonde, Brune,Grand Cru και Rossa), με βάση μία απαράμιλλης ποιότητας μοναστηριακή συνταγή του 1295. Στην παραγωγή των Αugustijn χρησιμοποιούνται μπαχαρικά και αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιών curacao που προσφέρουν τις πικάντικες και φρουτώδεις νότες που χαρακτηρίζουν την γεύση τους ενώ σημαντικό ρόλο στον εξαίσιο χαρακτήρα των Augustijn παίζει και το νερό της ζυθοποιίας Van Steenberge το οποίο προέρχεται από δική της πηγή.

Η Μπύρα: Είναι μπύρα επαναζύμωσης. Κατά την εμφιάλωσή της προστίθενται σε αυτή σάκχαρα και μαγιά -στην φιάλη ή το βαρέλι- που ενεργοποιούν μία δεύτερη ζύμωση αλλά και την περαιτέρω ωρίμανσή της. Με τη μέθοδο αυτή, η μπύρα αποκτά πιο πλούσιο σώμα, περισσότερα αρώματα και μία γεύση που συνεχώς εξελίσσεται – και αυτός είναι ο λόγος που οι εμφιαλωμένες Augustijn δέχονται και παλαίωση δύο χρόνων ή και παραπάνω. Με φρουτώδες, πικάντικο και πιπεράτο άρωμα, με νότες τοπικής μαγιάς που συνοδεύουν την ελαφριά της γεύση στην οποία διακρίνουμε ίχνη πορτοκαλιού και κολίανδρου.

ΤύποςBelgian Strong Ale
ΧρώμαΒαθύ θολό χρυσαφί
Αλκοόλ7.5 %
ΖυθοποιίαBrouwerij Van Steenberge
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!